Una dona emprenedora

/
25 views

Aurora Solà Solà, empresària, directora d’una acadèmia d’idiomes (HEY IDIOMES!) situada a Barcelona

Té 51 anys. Santjoanina. Actualment viu entre Ogassa i Barcelona i té dos fills. Li agrada nedar. L’entrevistem ja que pensem que és una dona emprenedora que va saber tirar endevant un projecte tan important per a ella.  

       “La competència ens ha ajudat a evolucionar i a tirar endavant”

  • Com vas començar amb el negoci? Vaig començar el projecte amb la compra d’una franquícia i la vàrem situar en el barri de Sants. El franquiciador  em proporcionava la marca i uns serveis a canvi d’uns cànons (quotes) mensuals  i uns royalties (un tant percent de la facturació) anuals.
  • Què et va motivar a començar amb el negoci? Em va motivar el fet que ja tenia un experiència en el sector, exercint com a directora. Coneixia diferents metodologies  i sobretot el fet d’haver tingut diferents caps i referents, que em van ajudar a cultivar-me i saber com tractar un equip. Des del meu punt de vista, el servei  i l’equip son l’essència de qualsevol  empresa.
  • Quants anys portes amb l’empresa? I com ha anat evolucionant al llarg del temps?  Fa 15 anys. Els primers anys de l’escola l’evolució va ser molt bona, ja que érem nous al barri de Sants i en aquells moments hi havien poques escoles d’idiomes. 
  • Va ser molt dur el canvi de la franquicia a HEY IDIOMES!Vaig pensar en sortir de la franquícia i fer la meva pròpia marca en el moment que de ser tres o quatre escoles al barri de Sants vàrem passar a ser dotze. M’ho vaig agafar bé ja que dintre la franquícia em sentia estancada i notava que no podia evolucionar, així que gràcies a la competència vam evolucionar i vàrem crear l’actual acadèmia d’idiomes, HEY IDIOMES!
  • Quins idiomes imparteixes a l’escola? Impartim classes d’Anglès, Francès,  Alemany, Rus i Espanyol per estrangers, amb professors nadius i titulats en cada idioma.
  • Has pensat mai renunciar a aquest negoci? Sí, sí que m’he plantejat més d’una vegada deixar-ho tot, però hem fet el cor fort i hem seguit endavant.
  • Com gestiones la Covid-19 amb el tema de les aules tancades i les classes virtuals? Què pensen els teus alumnes sobre les classes online? Bé, nosaltres hem intentat aguantar el màxim possible però també ens hem hagut d’adaptar sí o sí a les restriccions del govern. Els alumnes, tant nens com adults, prefereixen les classes presencials, amb la comunicació directa professor-alumne i també ens diuen que des de casa costa molt més concentrar-nos.
  • Com a acadèmia privada, creus que hi ha diferència amb les públiques? Sí. Abans de la pandèmia no ho notàvem tant, però ara mateix amb tot això de la Covid sí, ja que mentre a nosaltres ens fan tancar les aules i ens fan fer-ho tot virtual, ells segueixen oberts.
  • És gran l’escola? És una escola de 12 aules, amb una mitjana de 8 persones per aula i un ampli vestíbul en el qual s’hi imparteixen classes més dinàmiques.

Redactors Juniors

, , , , ,
close

El més recent