Programa TAS amb els alumnes de 4t d’ESO

36 views

Realizen una gimana per Sant Joan per assolir el repte dels 10.000 passos

El Programa TAS és un projecte amb un objectiu que vol millorar els hàbits alimentaris i d’activitat física dels adolescents i fomentar que siguin ells mateixos els encarregats de la millora. El Programa TAS té diferents activitats que es fan tant a l’aula, en diferents sessions, com a l’exterior en forma de reptes pels alumnes.

Hi ha activitats individuals i d’altres en grup; l’objectiu final és la presentació d’un programa de propostes de millora, que cada grup ha d’exposar el divendres.

El dilluns 14 de desembre, els alumnes de 4t d’ESO van començar amb el projecte, amb una petita introducció veient sobre què parlarien i què farien. Llavors van començar amb les primeres sessions, on van iniciar-se en el tema, parlant sobre la piràmide alimentària, els seus hàbits, propostes de millora, tipus d’aliments. Per últim, es van dividir en els grups, formats anteriorment, i van pensar jocs per fomentar l’esport al pati.

L’endemà van estar parlant sobre l’equilibri, com controlar-lo. Van aprofundir amb la piràmide alimentària i, per últim, després de parlar dels diferents àpats, van realitzar el primer repte que consistia en preparar un esmorzar saludable pel seu compte. 

El dia següent van mirar un vídeo de cuina fet pel programa TAS on s’hi podien veure plats senzills que es podien preparar ells mateixos. El repte que els va tocar fer va consistir en preparar un d’aquests plats. Al migdia va venir un cuiner de la comarca  a fer una xerrada sobre cuina. En acabar-se van parlar sobre diferents activitats físiques i van sortir al pati a elaborar el segon repte que tractava en preparar uns balls en grup.

El dijous 17, van parlar sobre les diferents cultures en el món de la cuina i els factors que poden afectar en aquestes diferències. Després de l’hora del pati van sortir al carrer a realitzar una gimcana que havien preparat prèviament. L’objectiu principal era assolir els 10.000 passos. I en arribar van acabar de polir la proposta de millora.

Finalment, el divendres va ser dia de presentacions i en acabar van sortir a fer una sortida per l’entorn.

La redacció de l’IE Mestre Andreu Report ha parlat amb alguns d’ells i han explicat que han après a mantenir una dieta equilibrada i a ser més constants amb l’activitat física.

Redactor Junior

close

El més recent

Una dona emprenedora

Fet per: Gil Jordà Soldevila, Pau Bosch Solà, Abril Lozano Las Heras, Albert Cruz Santoyo, Marc