Tik Tok: la nova aplicació de moda

/
115 views

Una xarxa social per a tots els públics amb vídeos de tots els àmbits

Potser molts de vosaltres no sabeu què és Tik Tok, alguns potser n’heu sentit a parlar, o per contra, una gran majoria us passeu hores i hores enganxats. Tik Tok és una xarxa social molt coneguda entre els joves i actualment té molta contundència en la nostra societat. Està desenvolupant grans canvis en les nostres vides, per tal de millorar-les i fer-nos créixer com a persones.

L’aplicació Tik Tok va començar a fer-se famosa l’any 2019. Amb el confinament ha augmentat la seva popularitat. La plataforma acumula més d’un milió de descàrregues totals i s’ha posicionat com a una de les principals xarxes socials del moment.

Hi ha vídeos que tenen centenars de milions de reproduccions, com és el cas de l’Influencer James Charles, el qual té un vídeo amb 1.700.000.000 de reproduccions. El rànking de les persones que acumulen més seguidors és:

  1. Charli D’amelio: amb 100 Milions de seguidors, de nacionalitat americana i ballarina.
  2. Addison Rae: 68.6 Milions de seguidors, de nacionalitat americana, Influencer.
  3. Zach King: 52.6 Milions de seguidors, creador de vídeos amb efectes especials americà.

Tik Tok ha aconseguit proposar nous reptes que motiven a la gent. Per exemple, es va fer viral un vídeo de cuina i molta gent va començar a seguir la iniciativa. El mateix va passar amb experiments. Alguns dels reptes més populars són guies de manualitats, d’esport… Tot i això està ple de diverses coses, cadascú mostra els seus talents.

Tik Tok permet a la gent expressar emocions i sentiments a partir de petits clips de vídeo, i la majoria van acompanyats de cançons i ritmes. La part interessant és quan el factor viral d’una tendència el caracteritza una cançó.

En aquesta situació apreciem com una gran quantitat de públic descobreix el treball d’un artista i la cançó comença a escalar posicions en el rànquing mundial. Durant aquest any hi ha hagut moltíssims casos on podem apreciar com s’han format èxits mundials gràcies al Tik Tok. Per exemple l’èxit Say So, amb més de 600 milions de reproduccions, feta per l’artista Doja Cat.

Actualment podem veure com més de la meitat de les cançons més escoltades globalment diàriament tenen una gran repercussió al Tik Tok. En la gran part dels casos han passat del no res a ser un èxit mundial, o fins i tot, fer que cançons de fa dècades es tornin a posar de moda. Aquesta observació ens fa veure com la mínima forma de diversió en xarxes socials ens acosta a la música, a l’art, i de la manera en que s’està començant a canviar la indústria musical.

L’app també és una font de coneixements. Moltes persones dediquen els seus vídeos a conceptes de tots els àmbits: ciència, història, matemàtiques, ortografia, vocabulari… En 15 segons expliquen aspectes de reforç de qualsevol tema, experiències personals per ajudar als altres usuaris, com enriquir el vocabulari per tal de parlar millor una llengua, ensenyar a organitzar-se millor…

Aquests vídeos curts que es poden veure les vegades que siguin necessàries fan que sigui fàcil concentrar-s’hi, per això fan servei. Al ser internacional, també presenta un enriquiment cultural important, permet acostar-se més a un país diferent i als seus hàbits. Una part molt important són els vídeos d’educació sexual, emocional, informació dels canvis de la societat, tipus d’orientacions sexuals, etc. Aquests conceptes surten a pocs llibres i encara que no els tractem molt a les aules, també són imprescindibles.

A través de l’aplicació, la gent explica anècdotes i injustícies de la societat. A partir d’aquí la gent empatitza i crea un moviment. El més recent, va tenir lloc al 4 de novembre. Va ser creat per en Mikel Gómez i es va dur a terme per poder acabar amb les injustícies que té la gent al no posar-se la roba normalitzada dins de la societat al no concordar amb els rols de gènere.

Ell es va posar una faldilla per anar a l’institut i va rebre moltes crítiques, tant d’alumnes com de professorat, fins i tot un mestre li va dir que anés al psicòleg. Més tard, van interrompre l’explicació de matemàtiques per portar-lo al psicòleg, i aquest, li va preguntar que si se sentia noi o noia i ell va dir: “no em sento identificat amb cap gènere, però si n’he de triar un em considero un noi”. Més tard, una persona va respondre al seu Tik Tok dient: “el dia 4 de novembre, absolutament tothom amb faldilla a l’institut i a tots llocs”. 

I així va ser, el moviment es va fer viral i el 4 de novembre, molts nois i noies dels instituts van portar faldilla per reivindicar-se de què la roba no té gènere, que la gent es pot vestir com vulgui sense sentir-se humiliat i observat per altra gent. Tothom ho va compartir a partir de les xarxes socials, fins i tot, aquest moviment va arribar a sortir a la televisió.

Tik Tok és una eina útil per a totes les edats. Aporta coneixement, entreteniment i creativitat, tot i que a les xarxes, moltes informacions són falses i cal ser crític per escollir quines són certes.

Fet per: D.L, G.B, A.S, A.F, A.C

Redactor Junior

close

El més recent

Endevina la cançó!

Estel Planagumà, Narcís Folcrà i Berta Vallverdú Redactor Junior Estel Planaguma Sala Deixa aquest camp buit

Una dona emprenedora

Fet per: Gil Jordà Soldevila, Pau Bosch Solà, Abril Lozano Las Heras, Albert Cruz Santoyo, Marc