Esllavissada a Sant Joan de les Abadesses

98 views

Un pont històric cedeix per culpa d’una tempesta

El passat 7 de novembre, al voltant de dos quarts de tres de la tarda, a conseqüència de les fortes pluges caigudes al Ripollès, es va produir una forta esllavissada al pont del Torrent d’Oganes, a prop del Pont Nou, el pont que dóna entrada a Sant Joan de les Abadesses. Com a resultat es va haver de tallar un dels carrils de l’N-260. Per sort, no van produir danys personals.

Després d’una jornada plujosa i amb fortes ventades es va ensorrar un petit parc comunitari al costat d’una casa particular, format per un banc de pedra i envoltat d’arbustos i arbres. La forta pluja va estovar la terra, que va començar a lliscar, la qual cosa va provocar la caiguda d’un arbre, arbustos, gran part del banc i el mur que la rodejava, segons paraules dels testimonis del succés. Un vianant va gravar amb el seu mòbil just el moment de l’esllavissada, realment impactant i que ja acumula nombroses visualitzacions.

Ràpidament els bombers es van traslladar al lloc dels fets per controlar la situació.

No és la primera vegada que la pluja amenaça fortament tota aquesta zona, que es es troba a prop del torrent i del riu. Ja es tradició de cada any que el pont dels horts s’ensorri. L’alcalde ha dit que en anteriors ocasions han contemplat diverses possibilitats per evitar aquest tipus d’incidents. No obstant, les mesures que tenien pensades prendre davant de les inevitables pluges no es van arribar a realitzar. 

Durant uns dies el carril de la N-260 va quedar tallat al trànsit, per evitar la circulació de vehicles pesats, com els camions. Ara els tècnics municipals i els enginyers estudien possibles solucions per garantir la seguretat.

Fet per: Sala Akrich, Roger Casalprim, Jan Till Drake, Marc Muñoz, Abril Pijuan, Antonella Schenk

Redactor Junior

close

El més recent

Endevina la cançó!

Estel Planagumà, Narcís Folcrà i Berta Vallverdú Redactor Junior Estel Planaguma Sala Deixa aquest camp buit

Una dona emprenedora

Fet per: Gil Jordà Soldevila, Pau Bosch Solà, Abril Lozano Las Heras, Albert Cruz Santoyo, Marc